På rätt plats

I lördags var jag verkligen rätt man på rätt plats som den farfar jag är. Åkte nämligen "Farfars Bilar" med på Liseberg med mitt barnbarn Hilma. Dessutom hann vi åka innan regnet kom som tur var.

Gogol Bordello

Var på Malmöfestivalen igår kväll och såg Gogol Bordello som enligt All Music  http://allmusic.com/ kombinerar "elements of punk, gypsy music, and Brecht-ian cabaret". Ett band från New York med rötter i Ukraina. Vansinnigt högt tempo som till sist ändå blev lite enformigt. De spelade i det största tältet på Mölleplatsen, så man slapp stå i regnet. Det var lervälling nog ändå att ta sig fram i  inom området!

"Ljungby, värt att titta närmare på"

"Ljungby, värt att titta närmare på" är en gammal slogan från 80-talet. Och det tänker jag göra i helgen och kanske än en gång besöka Ljungbergmuséet  http://www.ljungbergmuseet.se/default.asp som verkligen är värt att titta närmare på! Men det ska bli kräftor också ute i stugan vid Bolmens strand och håller regnskurarna sig borta blir det nog ett tag igen med Falu rödfärg.

Semestern slut!

Så är man då tillbaka i arbete efter 4 veckors semester. Eller en månads semester som jag brukar säga. Låter liksom längre. Vädret har ju varit fantastiskt så det går ju inte att klaga. I sommar, precis som alla andra somrar i mitt liv, har jag tillbringat en del av semestern i Tannåker vid Bolmen utanför Ljungby. Förutom bad och allmän lättja har jag målat med Falu rödfärg på husets timmmerstockar. En sympatisk färg att jobba med. Utflykter har det också blivit bl a annat till Möbelriket i Lammhult( http://www.mobelriket.se/ ) och Öhrs Lanthandel (http://www.johanssonslantcafe.se/).
En annan trevlig utflykt var till Mjellby Konstmuseum ( http://www6.halmstad.se/mjellby/ ) och deras utställning om "De berömda och de glömda, kvinnliga svenska modernister 1900 - 1930". Utställningen pågår till den 3/9. En dag i Köpenhamn är ett måste varje semester och i år blev det huvudsakligen vandring  runt på Nörrebro. Men nu är det arbete som gäller även om det är ganska lugnt här på kontoret.


Premiär!

Den här bloggen är i första hand för Arbetscentrums anställda inom Helsingborgs stad. I andra hand till alla övriga som kan tänkas vara intresserade. Jag kommer via bloggen informera om mitt arbete och det som kan vara av intresse för organisationen. Men jag kommer också att göra en del personliga kommentarer om sånt som intresserar mig. Det är lite av ett experiment, så vi får se hur det går.