Orchestra Baobab


Bild: HD
Ikväll är det afrokubanska rytmer som gäller på ett utsålt Dunkers Kulturhus(   
http://www.dunkerskulturhus.se/templates/Event.aspx?id=35890&epslanguage=SV )  . Då spelar nämligen Orchestra Baobab från Senegal. "Specialist in all styles" som ett av deras CD-album heter. Baobab är namnet på ett heligt träd dom växer på savannen.
HD skrev så här inför kvällens konsert: http://hd.se/noje/2007/12/07/afrikanska-gentlemaen-aater-i/  och så här skrev de efter konserten: http://hd.se/noje/konsert/2007/12/15/bekvaemt-och-svaengigt-men-aldrig/
.

Röda vägar och blöta vägar

image150

Om ni vill ha en spännande stund i jul tycker jag ni ska hyra den här filmen ( 
http://wm04.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=FRED|ROAD ). Såg den i helgen och den är "lätt att tycka om och svår att glömma" som det står i recensionen.
Sen har man ju klafsat omkring i blötan på Fredriksdal. Var där sent i lördags eftermiddag och då var det åtminstone uppehåll, men duktigt blött på marken. Så det gällde att se var man trampade. Det blev inte så mycket handlat, men lite honung från Småland (!) och ett par linfröbröd blev det.
.

Louisiana ikväll

image147

Ikväll är det Louisiana  ( 
http://louisiana40.siteman.net/default.asp?contentsection=contentsection.dk&zcs ) som gäller för där är ju kvällsöppet till 22.00. Från och med den 19/2 2008 kommer de att har kvällsöppet tisdag - fredag. Kanske kan man hitta nån julklapp till någon.
.