"I Lissabon där dansar de......."

image62

Den närmsta veckan blir det nog inga inlägg här på bloggen. Om nu inte abstinensen blir för svår och jag bokar in mig på något internet-café!
Kommer nämligen att befinna mig några dagar i Lissabon för att kolla in våren/försommaren. Jag har varit där en gång förut, men det är över 20 år sen så vi får se hur mycket jag känner igen.

Årets F1-premiär i Australien

image58

Någon mer än jag som var uppe klockan 4 i söndags morse och kollade in årets första F1-lopp på TV? För många ett obegripligt intresse, men jag har följt F1 sen Joakim Bonnier vann Hollands Grand Prix 1959 och det är ju ett tag sen..........
Läsa mer?
http://www.forza-motorsport.se/  eller http://www.formula1.com/

De andras liv

image56

Det här är en film som jag såg på DVD i veckan och den utspelar sig i Östberlin i november 1984 där den partitrogne kaptenen Gerd Wiesler ser sin chans att kunna klättra uppåt på karriärstegen inom Stasi, när han får i uppdrag att samla bevis gentemot den regimlojale dramatikern Georg Dreyman och dennes flickvän, den firade aktrisen Christa-Maria Sieland.  "Operationen" har stöd i högsta politiska kretsar, inte minst av överstelöjtnant Grubitz, chef för Kulturavdelningen.  

Vad Wiesler emellertid inte räknat med när han försätter sig i offrets situation, är att han riskerar att själv bli påverkad av "de andras liv"... (Källa: CdOn)

En mycket bra film tycker jag som fick en Oscar för bästa utländska film vid den senaste Oscarsgalan och som väcker en del funderingar kring övervakningssamhället som vi är på väg in i på gott och ont.


Mannen som steg av tåget

image43
Jag var nog den ende som kom med tåg till Göteborgs Motormässa. Och jag var nog en av få som tog ett flygblad från Jordens Vänner ( 
http://www.mjv.se/ ) , som stog utanför mässhallarna. Att det pågår en debatt om bilars miljöpåverkan verkade gått de flesta utställarna förbi. Det var mycket störst, lyxigast och snabbast! Och visst har även det sin lockelse, det ska erkännas.........!