God fortsättning!

98447-2098447-19

Så har då julen passerat och man är åter på jobbet. De flesta ha semester så det är oerhört lugn på kontoret. Det blev en fin, grön (!)  jul och ovan ser ni två av mina julklappar. Bilden på mössan är inte riktigt exakt, det är lite annan färg på min. Så nu väntar jag bara på bistra minusgrader så den kommer till sin rätt! Och Stelton-kannan är ju en prydnad för vilket kaffebord som helst!
Förutom ymnigt ätande under helgen var vi juldagen och promenerade längs havet vid Skäret. Det var alldeles vindstilla och en lätt dimma låg över Skälderviken som skapade en alldeles speciell stämning.
Medhavt kaffe smakade extra gott i den miljön.

Två kvar!

Två julklappar kvar att köpa! Inte så illa eftersom jag dessutom vet vad innehållet i de pakten ska vara. Bör kunna fixas idag eller imorgon.
Är ganska nöjd med mig själv som ordnat detta. Annars brukar jag ha som sport att handla allt sista dagen före jul. Troligen något jag ärvt efter min gamle far som brukade handla sina på julaftons förmiddag!

Julklappsjakten intensifieras!

Julklappar

Nu är det bara lite mer än än vecka till julafton. Så i helgen får man intensifiera jakten på de sista julklapparna. Några är klara men det finns fler att jobba på. Man lär väl inte bli ensam ute i butikerna, så det är nog bäst att rusta sig med en stor portion tålamod. Å andra sidan är det en rätt trevlig känsla när man har fixat allt. Vem vet vi kanske träffs ute i vimlet!

Parthenon på Åstorpsgatan

Fågelbord

Frågan är om jag inte har Sveriges mest udda fågelbord i min trädgård, Parthenon! Designat av en mig mycket närstående person och ihopsnickrat på Arbetscentrum för ett antal år sen. Fåglarna trivs alldeles utmärkt med att krypa mellan pelarna och hämta sin fröblandning.!

Nu fattas bara snön för att den riktiga vinterstämningen ska infinna sig.


Mer vitt än grönt

Nu är ordningen återställd och staketet framför huset på Åstorpsgatan är nu avsevärt mer vitt än grönt. Och eftersom det finns rosenbuskar i anslutning till staketet ser min högerhand ut som om jag slagits med en katt.........