Peyroux på KB

image74
Foto: Jah Hollis

Igår använde jag mitt julklappspresentkort på Ticnet från personalen och såg och hörde Madeleine Peyroux på KB i Malmö (bilden ovan). Tack än en gång! En mycket bra konsert tycker jag i gränslandet mellan jazz och singer/songwriter.
En recension från hennes konsert på Berns i Stockholm finns att läsa på:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=643198 och en artikel inför framträdandet finns här: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=641280 och KB-konserten recenseras här: http://sydsvenskan.se/nojen/article235610.ece

Räkmacka och rhododendron

image71

En räkmacka på Sofieros Glasveranda är aldrig fel! Så en sådan blev det i lördags och naturligtvis en promenad i parken. En park där de första rhododendronen blommar som ni ser av bilden.

Världens vackraste motorcykel!

image68

Världens vackraste motorcykel enligt mitt förmenande, en Moto Guzzi Falcone 500 i äkta "rosso" färg från 50-talet:)
,


Made in China och lövräfsning vid Bolmen

image65

Det här är den officiella affischen för Louisianas ( 
http://www.louisiana.dk/ ) utställning "Made in China" med modern kinesisk konst. Var där på påskafton och tittade. En del var intressant, annat var bara märkligt. Så det kändes bra att balansera det hela med tre sorters sill och en Hof i cafeterian!
Förutom den kinesiska utställningen var det en med fotografen Cindy Sherman som bara använder sig själv som motiv!

På långfredagen var jag uppe i vår stuga i Tannåker och räfsade bort alla gamla löv som fallit. Dessutom hade vårt staket mot grannen i väster slutgiltligen gett upp och lagt sig snygg på sidan........ Så det var bara att packa ihop det för transport till återvinningen i Ljungby. Vädret var undebart den här dagen med sol och helt vindstilla, så vi kunde sitta ute och äta lunch och fika.
'

Tillbaka från Lissabon

image63

Så är man då tillbaka från "Lich-bå-a", en något bedagad men vacker skönhet. Jag har inte så många bilder från semestern eftersom någon långfingrad portugis plockade med sig min kamera vid ett obevakat ögonblick. Så det fick bli några bilder med telefonen istället sista dagen.

Bilden ovan beskriver annars rätt väl besöket i Lissabon. Sol, fika och titta på folk. Var även ute i Estoril/Cascais och solade på stranden. Något bad blev det emellertid inte. Atlantvattnet kändes något kyligt, men det fanns de som hoppade i ändå.